Team

Jan Vandedrinck is de drijvende kracht achter TopRope.be. Al jarenlang leidt hij managers en projectteams succesvol door ontwikkelingen binnen hun organisatie. Door zijn gedrevenheid, veelzijdigheid en maturiteit geeft hij een unieke invulling aan interim-management en coaching-trajecten.

Wilt u bepaalde aspecten tot in detail uitdiepen, dan staat voor u een team van experten klaar. Jan treedt op als facilitator en integrator: hij brengt het verdiepingsproces op gang en integreert de resultaten in het coaching-traject. Zo haalt u het maximum uit de samenwerking met TopRope.be.

Jan Vandedrinck


Jan Vandedrinck


Een uitblinker in management en coaching? Zeker weten! Jan heeft meer dan 25 jaar ervaring en tal van succesvolle realisaties op zijn palmares.
In zijn loopbaan volgen de nieuwe en interessante uitdagingen elkaar op. Zijn werk werd al beloond met verschillende awards.
Lees meer

Met zijn diploma Burgerlijk Ingenieur Elektronica op zak, start Jan in 1987 als Switching Engineer bij RTT. Een puur technische functie die hij al snel inruilt voor een praktisch georiënteerde verantwoordelijkheid als District Manager (1991). In 1992 wordt RTT vervangen door Belgacom. Dat betekent nieuwe ontwikkelingen voor de organisatie en voor Jan! Hij verdiept zich in optimalisering, operationele werking, IT-platformen, crisismanagement, strategische groei etc. Dat blijkt helemaal zijn ding te zijn.

Hij voelt zich goed in functies met grote uitdagingen en in projecten gekoppeld aan privébedrijven.
Bij Belgacom ontpopt hij zich tot:

 • Center Manager (1996)
 • Business Process Redesign Manager (1996)
 • Information Quality Manager (1998)
 • Director International Operations & Customer Service (2000)
 • Director Human Resources/Business Partnership (2004)

Doorgaans zijn dit functies die hij zelf van nul moet uitbouwen en die buiten de routine van het dagelijkse management vallen. Jan krijgt voor zijn werk verschillende awards.

 • World Communications Award 2003
  Winnaar in Best Wholesale Carrier (team)
 • Communications Award 2002
  Finalist in Best Customer Care (team)
 • FOCUS 98
  executive programma Belgacom (interne) award
 • Local Loop Seminar, San Diego 1996
  Prijs voor de beste presentatie
 • FITCE congres, Straatsburg 1991
  Prijs voor de beste jonge ingenieur & presentatie

In 2007 wordt Jan zelfstandig Management Consultant. Als interim-, transitie- en projectmanager loodst hij managementteams en projectteams door complexe opdrachten of transities. Operational excellence, optimalisering, kwaliteitsverhoging en strategische schaalvergroting staan hierbij centraal.

In 2014 ontwikkelt hij een uniek concept: TopRope.be. Hij focust nog altijd op managementopdrachten en voegt een reeks unieke ervaringen toe aan zijn oorspronkelijke begeleidingstraject. Op die manier versterkt hij individuen en teams zodat ze op de werkvloer en op persoonlijk vlak in staat zijn tot:

 • Onverwacht hoge efficiëntie dankzij de bereikte teamcohesie en -complementariteit
 • Een gedreven en zelfzekere aanpak bij extreem moeilijke (vaak emotionele) momenten
 • Stevige (zelf)beheersing in acties en beslissingen

Minder

Partners


Helmuth Van Pottelbergh

Helmuth Van Pottelbergh

Gediplomeerde berggids

Deze sympathieke Brusselaar besliste na het behalen van zijn Masterdiploma Biologie om van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij trok naar Zwitserland om er de opleidingen te volgen waar hij al sinds zijn jeugdjaren van droomde. Hij behaalde ondertussen meerdere diploma’s, waaronder:

 • Swiss Ski Pro (Swiss SnowSports, CH - 2008)
 • UIAGM Berggids (CH - 2009)

Helmuth is nu 1 van de 9 officiële Belgische berggidsen. Hij woont en werkt in Wallis (Haute-Nendaz/Sornard) en spreekt 5 talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans). Het hele jaar door geeft Helmuth zijn passie voor de bergen door aan alpinisten en bergfanaten. Hij begeleidt hen onder andere bij:

 • Skiën & skitouren
 • IJsklimmen
 • Rotsklimmen
 • Alpinisme
 • Trekkings
 • Hooggebergtestages

Helmuth, een troef voor TopRope.be

Dankzij zijn Belgische roots kan Helmuth onze verwachtingen, reacties en gewoontes gemakkelijk herkennen en een plaats geven. Hij straalt rust en een verregaand vertrouwen uit. Bovendien stemt hij het tempo en de fysieke en mentale grenzen perfect af op de mensen die hij begeleidt. De begeleidingsaanpak die hij biedt, is precies wat TopRope.be wil vertalen naar de bedrijfswereld.

www.tsa-climbing.com

Bart Overlaet

Bart Overlaet

Gediplomeerde berggids

Bart Overlaet is Licentiaat Lichamelijke Opvoeding en geeft les in het secundair onderwijs. Hij is sinds 1980 intensief met bergsport bezig. In 2009 studeerde hij cum laude af als officieel gecertificeerd ski- en berggids aan de UIAGM. Daarnaast is hij onder andere ook:

 • Een gewaardeerd begeleider bij stages van de Klim- en BergsportFederatie van België (KBF)
 • Vaste medewerker in het Mountain Coach project

Hij is een onuitputtelijke bron voor ski- en klimtochten. Vooral in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Chamonix mag zijn 2de thuis genoemd worden. Bovendien heeft hij een indrukwekkend klim-cv waaruit blijkt dat het hooggebergte voor hem vertrouwd terrein is:

 • Hij beklom tal van bergtoppen in de Alpen en daarbuiten.
 • Hij nam deel aan expedities in Nepal, Latijns-Amerika en Centraal-Azië.

Bart, een troef voor TopRope.be

TopRope.be werkt samen met Bart omdat hij sterk bezig is met de individuele mensen en de groep die hij begeleidt. Hij brengt groeiprocessen op gang die zowel fysiek als mentaal ingrijpen. Zijn focus op veiligheid vanuit het individu én de groep sluiten sterk aan bij het idee achter TopRope.be-geleiding.
Door zijn jarenlange ervaring in het hoog alpine terrein beschikt Bart over uitstekende kennis van de klim- en skigebieden. Hij kan eventuele risico´s goed inschatten en hij heeft uitstekende leiderschapskwaliteiten.

www.alta-terra.be

Caroline Labie

Caroline Labie

Assessor

Caroline Labie is een doorgewinterd professional met 25 jaar ervaring in general en operations management. Haar specialisatie? Bedrijfsstrategie en operationele uitvoering synchroniseren. Caroline is afgestudeerd als Master in Politieke en Sociale Wetenschappen en volgde aansluitend het Interfaculty Program of American Studies. Daarna volgde ze nog een Management Programma bij de Vlerick Leuven Management School en werd ze Certified MBTI® Practitioner in Oxford.
Als Operationeel Directeur bij Belgacom raakte ze vertrouwd met klantgerelateerde processen, complexe reorganisaties en sociaal overleg op hoog niveau. Ondertussen heeft ze al heel wat trajecten rond veranderingsmanagement en organisatieontwikkeling in goede banen geleid. Vanuit haar eigen bedrijf focust ze zich altijd op crisismanagement-opdrachten, reorganisaties en coaching van executives.

Caroline, een troef voor TopRope.be

Caroline slaagt er op een ongeziene manier in om business professionals – zowel individueel als met hun management teams - functioneel te begeleiden. Bovendien verweeft zij de functionele begeleiding met advies om:

 • De juiste oriëntatie te vinden.
 • De meest adequate leiderschapsstijl en communicatiestijl te bestendigen.

Als psychometrisch assessor heeft zij heel wat ervaring in het meten & wegen, begrijpen en uitleggen van personen met hun eigenheid, attitude, spontane reacties …

www.carolinelabie.be

Sophie Moens

Sophie Moens

Assessor

Sophie kwam tot de conclusie dat de beste methodes en systemen niet werken als de medewerkers er geen zin in hebben. Dat ontdekte ze via de business-afdelingen van grote Amerikaanse bedrijven, IT en ‘Total Quality Management’.
Ze was geboeid door de toegevoegde waarde van HR om de business:

 • Te ondersteunen
 • Door woelige veranderingsprocessen en reorganisaties te loodsen.

En meer specifiek hoe HR dat kan doen door ieders talenten optimaal te laten groeien en ze ook te benutten!
Het MBTI® kwam haar goed van pas om die talenten te leren ontdekken via een krachtig wetenschappelijk instrument. Als interim manager en consultant in HR, gebruikt ze het MBTI® dagelijks in:

 • Leiderschap
 • Communicatie
 • Carrière- of functioneringsbegeleiding van groepen en individuen.

Samen met het MBTI® gebruikt ze nog andere nuttige instrumenten waarvan ze zelf de theorie aan de praktijk heeft getoetst. Die ervaring gebruikt ze in de vorm van praktische en ludieke oefeningen in haar workshops en opleidingen.

Sophie, een troef voor TopRope.be

Sofie moest er gewoon bij zijn: om haar ervaring en om wat ze uitdraagt!

www.redmountain.be